Ga naar de inhoud

Elvire Beekhuizen – sopraan, rol van Elisabeth

Elvire Beekhuizen (Den Haag, 1990) is een Nederlandse sopraan. Ze zong rollen als Pamina, Belinda en La Musica en was te gast bij Barokopera Amsterdam, Holland Opera, Opera2day en De Nationale Opera. Na haar studie aan het Koninklijk Conservatorium studeerde ze verder bij Henny Diemer en maakte ze deel uit van Studio 32.
In najaar 2019 vertolkte zij in Wroclaw en Dresden de rol van Erasto in de opera “Giove in Argo” van Antonio Lotti. Sinds de eerste uitvoering in 1719 te Dresden was dit de eerste keer dat de opera weer ten tonele werd gevoerd.
Met het barokensemble Ribattuta Musica onder leiding van Andreas Küppers voerde Elvire Händels Messiah, Bachs Johannes Passion en Bachs Matthäus Passion uit. In maart 2018 zong zij met het Apollo Ensemble onder leinding van David Rabinovich Händels Brockes Passion en in 2019 voerde zij met hen de versie van Telemann uit.
Als laureaat van het Prinses Christina Concours kreeg Elvire de mogelijkheid om concertervaring op te doen in binnen- en buitenland. Zo maakte ze in 2012 deel uit van een concerttournee door de Verenigde Staten en Canada.