Ga naar de inhoud

Feico Deutekom – piano en muzikale leiding

Feico Deutekom maakte al vroeg kennis met muziek via zijn vader, een jazzmuzikant. Hij leerde piano spelen tijdens zijn jeugd, bestudeerde de werken en stijlen van klassieke componisten, voordat hij zich meer ging richten op minimale muziek en neoklassieke muziek.
Als medeoprichter en artistiek leider van het Attacca Ensemble, gaf Feico concerten als pianist en als zanger van minimale en repetitieve muziek, variërend van Philip Glass, David Lang tot Arvo Pӓrt. Hoogtepunten op het repertoire van het Ensemble zijn de concertversie van Philip Glass ‘Einstein on the Beach, waarin hij keyboards speelde en zong, Glass’ Another Look at Harmony Part 4, Arvo Pӓrt’s Kanon Pokajaanen en David Lang’s Little Match Girl Passion. Samen met harpiste Lavinia Meijer toerde Feico en het Attacca Ensemble langs alle grote podia in Nederland met een theaterprogramma rond de muziek van  Philip Glass.
Feico is een vaste gastspeler bij concerten van Philip Glass in Nederland. Tijdens deze concerten speelde hij muziek van Einstein on the Beach, Akhnaten, Music in Similar Motion, Hydrogen Jukebox en The Photographer. Hij speelde quatre mains samen met Philip Glass (The Chase), met zangeres Tara Hugo schreef hij liedjes uit The Book of Longing.
Feico was medeoprichter van het Floe Ensemble waarmee hij in oktober 2017 een overweldigend debuut maakte tijdens een van Philip Glass’s concerten in Amsterdam, met delen van het multimediatheaterwerk The Photographer van Philip Glass en regisseur Rob Malasch.​
Regelmatig speelt Feico samen met andere artiesten. Met harpiste Lavinia Meijer speelt hij als harp / pianoduo. Componist Douwe Eisenga schreef voor hen een stuk getiteld Chants d’Hiver. Met Lavinia heeft Feico diverse muziek van Glass, Wim Mertens, Yann Tiersen, Meredith Monk en Michael Nyman gearrangeerd voor harp en piano.