Ga naar de inhoud

Ivana Alkovic – piano

De in Servië geboren pianist Ivana Alkovic behaalde haar bachelor diploma met eervolle vermelding aan de University of Music in  Belgrado. Daarna vervolgde ze haar studie bij Paul Gulda, op diens uitnodiging, aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen. Ze behaalde haar Bachelor en Master bij professor Roland Keller en volgde een Postacademische opleiding bij professor Noel Flores. Ivana Alkovic won prijzen bij nationale en international competities zoals de Kawai competitie in Tortona, de Young Pianists award in Begrado, de Nikolai Rubinstein competitie in Parijs, de Ignaz Pleyel competitie in Wenen, de Villa de Capdepera competitie in Mallorca en de Petar Konjovic competitie in Belgrado. Bij de prestigieuze Sergei Rachmnaninov Piano Competitie in Morcone, Italië, behaalde ze een eervolle vermelding voor haar brede Rachmaninov repertoire en haar intense emotioneel-geladen interpretatie in de laatste ronde, waarvoor ze een speciale prijs voor beste virtuose vertolking ontving.
De ontwikkeling van haar talent werd gesteund door vele beurzen: Staats toelage voor muzikaal talent in Servië, de Tokyo Foundation en Dr. Martha Sobotka-Charlotte Janaczek Foundation in Wenen. Ook ontving ze een volledige beurs als pianist aan de Music Academy of the West in Santa Barbara, California, waar ze de kans kreeg om te werken met docenten van de Juilliard School of Music. Gedurende het acht weken durende festival speelde ze vele concerten waarmee ze staande ovaties oogstte.
​Naast haar werk als solist spelt Ivana Alkovic graag kamermuziek. Samen met haar echtgenoot, de Nederlandse pianist Maarten den Hengst, vormt ze het pianoduo Amacord. Ook treedt Ivana regelmatig op met het Leyster Piano trio.
Tegenwoordig woont en werkt Ivana in Amsterdam als pianist en piano docent.