Ga naar de inhoud

Maarten den Hengst – piano

Maarten den Hengst studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Mila Balawskaja en Jan Wijn, en aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen bij Professor Noel Flores. Ook volgde hij masterclasses bij Irina Zaritskaja en Tatjana Zelikman, Vladimir Viardo, Philip Entremont, Jaques Rouvier, Boris Berma, Igar Roma, Menahem Pressler en vele anderen.
Naast zijn liefde voor het solo repertoire voor piano, is Maarten den Hengst ook een liefhebber van en veelgevraagd pianist bij kamermuziek ensembles. Hij nam deel aan nationale en internationale festivals en trad op voor radio en televisie in binnen- en buitenland. Hij concerteerde in Duitsland, België, Georgië, Oostenrijk, Costa Rica, Portugal, Servië en Engeland. Hij won prijzen op nationale en internationale competities zoals het Prinses Christina Concours, de YPF Piano Competition, de Vriendenkrans Concertgebouw Competitie, de Grachtenfestival Competitie (samen met violiste Sanne Hunfeld) en de Tblisi International Piano Competitie in Georgië.
In de loop der Jaren werkte hij nauw samen met hedendaagse componisten als Willem Jeths, Hans Kox, Karl Fiorini, Genevieve Murphy, Willem Wander van Nieuwkerk en Marlijn Helder. Als solist werkte hij met dirigenten als Jürgen Kussmaul, Jurjen Hempel, Ernst van Tiel, Fokko Oldenhuis, Coen Stuit en Loes Visser. Van 2012 tot 2017 was Maarten artistiek directeur van de concert serie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk in Amsterdam, samen met cellist Pamela Smits, met wie hij concerten, workshops en masterclasses organiseerde. Verder maakt hij deel uit van het succesvolle Pentachord Ensemble, en vormt hij samen met zijn vrouw Ivana Alkovic het pianoduo Amacord. Bij theatergezelschap Oorkaan trad hij op met piano trio Suleika in de kindervoorstelling ‘De Suleika’s en het mysterie van de gevoelige snaar’.