Ga naar de inhoud

Martijn Schrier – mimespeler, rol van Paul

Martijn werd geboren in Puttershoek (1994). Een jongen van het eiland, opgegroeid in de polder en in 2019 afgestudeerd aan de mimeopleiding in Amsterdam.
Op de mime werkte hij o.a. samen met Marien Jongewaard, met wie hij en enkele klasgenoten de afstudeervoorstelling FIRST LOVE / LAST WORDS gemaakt is. Verder werkte hij met o.a. Anne van Dorp, Marcelo Evelin en Het Houten Huis.
Na zijn afstuderen werd hij, naast zijn werk bij Het Houten Huis, gevraagd om zijn eigen voorstellingen te tonen. Hij maakte de solo’s ‘Je ne tomberai pas’ en ‘ADDIE’ , en met zijn duo Pas de Cygne met Sofie de Klerk o.a. de voorstelling ‘Zwanenzang’.
Martijn speelt dwarsfluit, wat regelmatig terug te zien is in zijn voorstellingen. Ook geeft hij les.
De jury van de Top Naeff prijs (2019) schreef over Martijn Schrier: ‘ De jury kwam uit op twee uitvoerende talenten, die zowel vaktechnische indruk maakte én ons wisten te raken. We hebben lang getwijfeld en moesten van Top Naeff de knoop doorhakken. Een eervolle vermelding gaat naar Mimer Martijn Schrier. In diverse voorstellingen werden we verrast door zijn theatrale verschijning en diversiteit. Van een jongetje dat spitzen uit zijn rugzak tovert en een onmogelijke inspannende dans uitvoert, via een man op hoge hakken die de strijd aangaat met een accordeonist en haar met dwarsfluit weg weet te blazen, naar een jonge vader wiens donkere kant uiteindelijk voert naar een grimmig einde. Een talent waarvan wij verwachten dat hij het ver gaat schoppen. We blijven benieuwd naar zijn ontwikkeling.‘