Ga naar de inhoud

Mees Borgman – mimespeler, rol van Elisabeth

Mees Borgman is performer en muzikant. Zij studeerde in juni 2015 af aan de Mimeopleiding (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Tijdens haar studie speelde zij o.a. bij Carver, in de voorstelling ‘Gemeenschap’ van Roy Peters, ‘OOOOOOOO’ van Giulio D’Anna en in ‘Voorjaarsoffer’ bij theatergroep MAAS in de regie van Moniek Merkx.
In haar afstudeerjaar maakte zij de solo circusvoorstelling ‘Staat van Geluk’, wat sindsdien te zien was tijdens het Reinventing Happiness Festival van het stedelijk museum in Den Bosch, tijdens het Stukafest Festival, op festival de Parade en circusfestival Circo Circolo. Met haar moeder, Nanette Kuijpers, maakte zij het bewegingsduet ‘Ruimende Wind’, over de relatie tussen moeder en dochter. Ook speelde zij in de voorstelling ‘The Big Unknown’ van Nicole Beutler, waarvoor zij op het ITs Festival de Acteursprijs 2015 ontving.
Na haar studie was Mees o.a. te zien in ‘Seksbom’ van theatergroep Golden Palace, ‘Re-enactment of the Now’ van Davy Pieters bij Theater Utrecht, ‘Liefde’, (winnaar van de Gouden Krekel 2017) van Moniek Merkx bij MAAS theater en dans, in de solovoorstelling ‘Goat Song’ van Espen Hjort bij Theater Utrecht, in ‘Casino Nonstop’ van Espen Hjort bij Theater Utrecht, ‘Monte Verita’ van Eline Arbo bij het NNT en ‘Zwarte Lente – deel 1’ van Espen Hjort bij Theater Utrecht.
Afgelopen seizoen was zij o.a. te zien in ‘How to build a Universe’ van Davy Pieters bij Theater Rotterdam (winnaar van de VSCD Mimeprijs 2019), ’SKOG’ een Noors-talige productie van Ingrid Askvik in Noorwegen en speelde haar solo voorstelling ‘Staat van Geluk’ op festival de Parade en festival Circo Circolo.
Dit seizoen is zij o.a. te zien in Project ECHO bij Podium Bloos Breda i.s.m Heather Ware en Cora Burggraaf, start zij het collectief Wild Audiences samen met Espen Hjort en Seán Ó Dálaigh die zich zal richten op kunst maken voor niet menselijk publiek, is zij te zien in de voorstelling ‘What we leave behind’ bij Theater Utrecht in de regie van Davy Pieters en maakt zij de voorstelling ‘Happy Together’ met Espen Hjort, een voorstelling met haar vader, moeder en broer over familie en de acrobatiek van het samenleven.
Komend seizoen zal zij te zien zijn in o.a. ‘Zwarte Lente’ bij Theater Utrecht in de regie van Espen Hjort, en in de herneming van ‘Monte Verita’ bij het NNT in de regie van Eline Arbo.
In juni 2018 heeft Mees haar eerste EP uitgebracht. ‘Pinecones’ bestaat uit 4 zelfgeschreven en gearrangeerde Engelstalige songs en is via alle muziekkanalen te beluisteren.