Ga naar de inhoud

Robert Brouwer – bariton, rol van Paul

De Nederlandse bariton Robert Brouwer (Utrecht, 1987) begon op 10-jarige leeftijd aan zijn zangopleiding bij de Koorschool Noord Nederland en werd een jaar later toegelaten tot het Roder Jongenskoor. Hij zong als jongenssolist onder meer de rol van “Dritte Knabe” in Mozarts Die Zauberflöte bij de Nationale Reisopera onder leiding van Ton Koopman.
Robert studeerde hoofdvak Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Lenie van den Heuvel en Maria Acda-Maas. Na zijn afstuderen in 2011 is hij aangenomen aan de Hogeschool der kunsten Utrecht, master of music klassieke zang bij Jón Þorsteinsson waar hij in 2013 zijn Master behaalde. Daarnaast volgde hij lessen bij onder anderen Frans Fiselier, Peter Bording, Jan van Zelm en Francien van der Heijden.
In 2011 had hij zijn roldebuut als Aeneas in Purcell’s Dido & Aeneas bij Opera Mosset, Zuid-Frankrijk. Daarop volgend zong hij de titelrol in Lully’s Cadmus et Hermione, in een erg succesvolle productie van het Utrechts conservatorium.
Naast het werk in de operakoren bij oa de Nederlandse Reisopera zingt hij in binnen- en buitenland verschillende rollen en was hij in de zomer van 2015 te zien in Opera Mosset (Frankrijk) in de rol van Fiorello in Rossini’s Barbiere di Figaro.
Eind 2015 had Robert zijn debuut als solist bij de Nederlandse reisopera in een productie van Menotti’s “Amahl and the nightvisitors”.
Hij is regelmatig als solist op de concertpodia te horen. Zijn repertoire omvat onder meer het Requiem van Duruflé, Brahms, Fauré, de Messiah van Händel, de Johannes Passion en de Matthäus Passion van Bach en verschillende Bachcantates Daarnaast verleent hij zijn medewerking aan de uitvoering van hedendaagse composities en geeft hij liedrecitals in binnen en buitenland.
Voor THIM muziektheater zong hij in de productie HUIS, met Vocaal Ensemble Quink, tekst van Nelleke Noordervliet en muziek van Andries van Rossem.